mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Delikatna szynka nadziewana pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna i apetycznie wyglądająca potrawa na każdą okazję.

Delikatna szynka nadziewana pieczarkami

Składniki:

Delikatna szynka nadziewana pieczarkami

 

  • 1 kg szynki,
  • przyprawa do mięsa duszonego,
  • 40g pieczarek,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżki masła,
  • 1opakowanie sosu grzybowego,
  • 1 kostka bulionowa grzybowa,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Delikatna szynka nadziewana pieczarkami
Na początku dokładnie umyć szynkę. Następnie natrzeć ją przyprawą do mięsa duszonego i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. W tym czasie drobniutko posiekać pieczarki. Masło roztopić na patelni, wycisnąć ząbek czosnku. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać do momentu aż odparują soki z pieczarek. Wyjąć szynkę z lodówki.W jej środku zrobić niewielkie nacięcie i nadziewa pieczarkami. W głębokim naczyniu obsmażyć szynkę na złoty kolor z każdej strony. Następnie kostkę bulionową grzybową rozpuścić w szklance gorącej wody, podlać szynkę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę. Sos grzybowy przygotować według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Dolać do szynki. Szynkę kroić w plastry i polewać sosem. Smacznego.