Sposób przygotowania:
Delikatna szynka nadziewana pieczarkami
Na początku dokładnie umyć szynkę. Następnie natrzeć ją przyprawą do mięsa duszonego i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. W tym czasie drobniutko posiekać pieczarki. Masło roztopić na patelni, wycisnąć ząbek czosnku. Dodać pokrojone pieczarki i podsmażać do momentu aż odparują soki z pieczarek. Wyjąć szynkę z lodówki.W jej środku zrobić niewielkie nacięcie i nadziewa pieczarkami. W głębokim naczyniu obsmażyć szynkę na złoty kolor z każdej strony. Następnie kostkę bulionową grzybową rozpuścić w szklance gorącej wody, podlać szynkę i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 1 godzinę. Sos grzybowy przygotować według instrukcji zamieszczonej na opakowaniu. Dolać do szynki. Szynkę kroić w plastry i polewać sosem. Smacznego.