Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Delikatna zupa nic

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Do zupy można dodać ugotowany ryż.

Delikatna  zupa   nic

Składniki:

Delikatna zupa nic

 

 

Sposób przygotowania:

Delikatna zupa nic
Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać troszkę cukru. Zagotować mleko. Do wrzącego mleka wkładać dużą łyżką pianę z białek. Gotować chwilkę i wyjmować łyżką cedzakową na talerz. Cukier utrzeć z żółtkami do białości, i pomału wlewać do nich gorące mleko, nie przerywając ucierania. Dodać cukier waniliowy lub utartą w moździerzu laskę wanilii. Zupę rozlewać gorącą lub ostudzoną na talerze z piankami.

Tagi:

jajko jajka