Sposób przygotowania:
Delikatne ciasto biszkoptowe z galaretką
Przygotować wszystkie składniki na ciasto. Jajka sparzyć wrzątkiem. Mąkę tortową przesiać do miski. Jajka całe wbić do wysokiego naczynia, dodać do nich cukier i zmiksować do uzyskania jasnej masy o delikatnej i jednolitej konsystencji, dodać mąkę tortową, dodać proszek do pieczenia, dodać cukier waniliowy i wymieszać składniki aby uzyskać jednolitą i delikatną masę. Blaszkę na dnie wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć do niej ciasto biszkoptowe i piec w temp. około 180 - 190 stopni C przez około 40 do 50 minut. Piec biszkopt do suchego patyczka. Wyjąć i ostudzić ciasto. Śmietankę schłodzić i zmiksować na puszystą masę z dodatkiem śmietanfixu. Wyłożyć śmietankę na wierzch ciasta biszkoptowego, równomiernie rozsmarować. Według przepisu podanego na opakowaniu przygotować galaretkę pomarańczową, jednak użyć mniej wody niż jest to zalecane na opakowaniu, ostudzić ją i wylać na ciasto, włożyć na wierzch umyte i osuszone truskawki lub inne owoce, np. jagody, maliny, banany itp.