Sposób przygotowania:
Delikatne ciasto rafaello
Ciasto : żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywną pianę, powoli dodawaj cukier. Gdy zużyjesz wszystek cukier, nie przerywając ubijania dodawaj po jednym żółtku, a na koniec małymi porcyjkami mąkę. Ciasto wyłóż do formy wyścielonej papierem do pieczenia, piecz 25min w temp. 200stopni C. Wyjmij z formy, ostudź. Krem : schłodzoną śmietankę ubij, po trochu dodawaj cukier. Od jednej czekolady odłam 2 krótkie paski i włóż do lodówki, resztę rozpuść w kąpieli wodnej. Do ubitej śmietany dodawaj, ubijając, przestudzoną płynną czekoladę, oraz wiórki kokosowe. Ciasto przekrój na dwa krążki, jeden posmaruj częścią masy, przykryj drugim, wyłóż i rozsmaruj resztę masy. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi oraz startą na drobnej tarce czekoladą z lodówki. Wstaw do lodówki, schładzaj godzinę. Zamiast ciasta pieczonego w domu można użyć gotowego blatu do tortu.