Sposób przygotowania:
delikatny schab w sosie curry
Schab lekko rozbijam tłuczkiem,najlepiej przez folię(w niektórych sklepach dostepna jest również opcja rozbijania mięsa przez specjalną maszynę-gorąco polecam,mięso się nie niszczy i jest delikatne).6 łyżek mąki mieszam z przyprawami,wedle uznania.Obtaczam mięso,które następnie smażę na rozgrzanym oleju. Gdy zarumieni się z dwóch stron, przekładam do garnka.Zalewam gorącym bulionem,wrzucam ziele,pieprz i listek laurowy i duszę pod przykryciem ok 20 min.Gdy mięso jest miękkie skręcam ogień na mniejszy. Śmietanę,2 łyżki mąki i curry mieszam z zimną wodą,doprawiam maggi,pieprzem i solą i zagęszczam sos.Gotuję ok 4 min aby pozbyć się posmaku mąki.Podaję z ziemniakami i ogórkami curry.