Sposób przygotowania:
Delikatny sernik mocno owocowy bez pieczeniaETAP 1:
Spód:
Wszystkie ciasta zmielić w blenderze lub młynku do kawy. Nie musi być na pył. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej lub mikrofali ( uważać, aby nie przypalić). Wymieszać z okruchami. Dno tortownicy wyłożyć papierem.
ETAP 2:
Wysypać składniki spodu i dokładnie wylepić nimi dno. Wstawić do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Masa serowa:
Żelatynę namoczyć w wodzie, następnie rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Lekko ostudzić.
Ser zmielić w maszynce do mięsa, ja zrobiłam to tylko raz. Do maszynki wrzucić pozbawioną pestki nektarynę i również ją zmielić. Dodać cukier, wymieszać dokładnie. Ser połączyć z żelatyną, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek.
ETAP 4:
Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej z pokrojona nektarynką i większością borówek ( część zostawić do dekoracji). Wymieszać delikatnie i wyłożyć na spód. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Dżem przełożyć do małego rondelka,rozpuścić go na małym ogniu. Lekko przestudzić. Obficie posmarować wierzch sernika.
Udekorować plastrami nektarynek i borówkami. Wstawić na kolejne 3 godziny do lodówki. Smacznego!
SylaUla
cherry
biedroneczki
ciasteczka