Sposób przygotowania:
Sernik na zimno z wiśniami
Ciastka razem z kremem którym są przełożone zmiksować na proszek, stopić masło i dodać do ciastek, dokładnie wymieszać. Małą tortownicę około 20-22 cm średnicy na dnie papierem do pieczenia i wyłożyć masę z ciastek, dokładnie ugnieść na całej powierzchni i schłodzić w lodówce.
masa serowa:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i po przestudzeniu dodać do bitej śmietany, dokładnie wymieszać. Ser mascarpone rozetrzeć w misce na gładką masę, dodać śmietanę i delikatnie ze sobą połączyć na koniec dodać wiśnie. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód i ponownie wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcja na opakowaniu do gorącej galaretki dodać wiśnie i odstawić do wystudzenia oraz lekkiego zgęstnienia. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na warstwę sera i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
masa serowa:
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody i po przestudzeniu dodać do bitej śmietany, dokładnie wymieszać. Ser mascarpone rozetrzeć w misce na gładką masę, dodać śmietanę i delikatnie ze sobą połączyć na koniec dodać wiśnie. Masę serową wyłożyć na schłodzony spód i ponownie wstawić do lodówki.
Galaretkę rozpuścić zgodnie z instrukcja na opakowaniu do gorącej galaretki dodać wiśnie i odstawić do wystudzenia oraz lekkiego zgęstnienia. Kiedy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na warstwę sera i odstawiamy do całkowitego zastygnięcia.
SylaUla