MARTYNA781940

MARTYNA781940

Szef Kuchni
[Przepisów: 48]

deres tre

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie ktore bedzie mile widziane przez kazdego kto raz spróbuje

deres tre

Składniki:

deres tre

 

  • 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • 30 dag pomidorów
  • 3 cebule
  • 3 łyzki przecieru pomidorowego
  • 1 łyzka keczupu
  • 1 szklanka bulionu
  • 2 szklanki wrzątku
  • 10 dag ziemniakow ugotowanych
  • 10 dag sera żółtego
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

deres tre
Cebule drobno pokroić i zeszklic na rozgrzanym oleju.
Gdy nabierze złotego koloru dodac do niej mięso mielone, przecier pomidorowy i keczup,wszystko razem podsmażyc.
Zalac całość bulionem i dusić przez pięc minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki zalac gorącą wodą, po dwóch minutach dodac ser starty na tarce o małych oczkach.
Wymieszać ser z ziemniakami.
Pomidory obrac, i pokroic w plasterki.
Mięso przełozyć do żaroodpornego naczynia,na to ułozyc plastry pomidorów a następnie wyłożyć na całość ziemniaki wymieszane z serem.
Piec w temp 220 stopni przez 30-35 minut

Tagi:

mięso sery ser