Sposób przygotowania:
deres tre
Cebule drobno pokroić i zeszklic na rozgrzanym oleju.
Gdy nabierze złotego koloru dodac do niej mięso mielone, przecier pomidorowy i keczup,wszystko razem podsmażyc.
Zalac całość bulionem i dusić przez pięc minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki zalac gorącą wodą, po dwóch minutach dodac ser starty na tarce o małych oczkach.
Wymieszać ser z ziemniakami.
Pomidory obrac, i pokroic w plasterki.
Mięso przełozyć do żaroodpornego naczynia,na to ułozyc plastry pomidorów a następnie wyłożyć na całość ziemniaki wymieszane z serem.
Piec w temp 220 stopni przez 30-35 minut
Gdy nabierze złotego koloru dodac do niej mięso mielone, przecier pomidorowy i keczup,wszystko razem podsmażyc.
Zalac całość bulionem i dusić przez pięc minut.
Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ziemniaki zalac gorącą wodą, po dwóch minutach dodac ser starty na tarce o małych oczkach.
Wymieszać ser z ziemniakami.
Pomidory obrac, i pokroic w plasterki.
Mięso przełozyć do żaroodpornego naczynia,na to ułozyc plastry pomidorów a następnie wyłożyć na całość ziemniaki wymieszane z serem.
Piec w temp 220 stopni przez 30-35 minut