Sposób przygotowania:
Deser a la sernik na zimno z owocami
Biszkopty ułożyć w tortownicy, zalać tężejącą pomarańczową galaretką rozpuszczoną w 300 ml wrzącej wody, wstawić do lodówki.
Suchą żelatynę wsypać do szklanki, wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, zamieszać , odstawić na 5 min.
Po tym czasie mieszać żelatynę do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
Chłodną wlać do serków waniliowych, dokładnie wymieszać, wylać na biszkopty z galaretką, wstawić na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.
Na warstwę z serków, ułożyć umyte i pokrojone truskawki.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 300 ml wrzącej wody,wystudzić , mają być zimne i lekko tężejące.
Przelać galaretki do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko skondensowane, ubijać na piankę widełkami do piany, aż zacznie gęstnieć, wylać na pokrojone truskawki.
Wstawić do lodówki na 15-20 min.
Gdy pianka lekko zastygnie, ułożyć owoce i zalać tężejącą pomarańczową galaretką. rozpuszczoną w 400 ml wrzącej wody.
Odstawić na kilka godzin do lodówki(lub na całą noc)
Gotowy deserek, posypać słodzonym granulowanym kakao
Smacznego.
Suchą żelatynę wsypać do szklanki, wlać 1/2 szklanki wrzącej wody, zamieszać , odstawić na 5 min.
Po tym czasie mieszać żelatynę do całkowitego rozpuszczenia, wystudzić.
Chłodną wlać do serków waniliowych, dokładnie wymieszać, wylać na biszkopty z galaretką, wstawić na kilka minut do lodówki do zastygnięcia.
Na warstwę z serków, ułożyć umyte i pokrojone truskawki.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 300 ml wrzącej wody,wystudzić , mają być zimne i lekko tężejące.
Przelać galaretki do wysokiego naczynia, wlać zimne mleko skondensowane, ubijać na piankę widełkami do piany, aż zacznie gęstnieć, wylać na pokrojone truskawki.
Wstawić do lodówki na 15-20 min.
Gdy pianka lekko zastygnie, ułożyć owoce i zalać tężejącą pomarańczową galaretką. rozpuszczoną w 400 ml wrzącej wody.
Odstawić na kilka godzin do lodówki(lub na całą noc)
Gotowy deserek, posypać słodzonym granulowanym kakao
Smacznego.
jovi
Natala1210
truskawka77
anullka7
wedith1