Deser hiszpański

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na wierzch ciasta można polać kleksy z czekolady

Deser hiszpański

Składniki:

Deser hiszpański

 

  • 2 łyżki roztopionej margaryny
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 3 jajka

Sposób przygotowania:

Deser hiszpański
1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do uzyskania puszystego kremu, stopniowo dodając na przemian mąkę i mleko. Pod koniec ucierania dodać roztopioną margarynę. Całość wymieszać. 2. Białka ubić na sztywną pianę, po czym połączyć z przygotowanym ciastem. 3. Powstała masę wlać do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego lub małej blachy. 4. Deser wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec przez 30-40 minut w 180 stopniach C. Ciasto posypać cukrem pudrem lub udekorować kleksami z czekolady. Łakocie najlepiej podawać na gorąco.

Tagi:

jajko jajka