Sposób przygotowania:
Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką
Do pojemnika dodać gęste jogurty truskawkowe, śmietanę gęstą, dla koloru dodać sok z buraka. Wszystko mikserem połączyć, dodać żelatynę letnią rozpuszczoną w gorącej wodzie i wymieszać.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.
Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na jogurty, schować do lodówki na kilka godzin.
Deser wyjąć z tortownicy, usunąć papier, kropić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.
Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na jogurty, schować do lodówki na kilka godzin.
Deser wyjąć z tortownicy, usunąć papier, kropić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie.