ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybki, łatwy, tani, smaczny i wyjątkowy deser z jogurtów owocowych na biszkoptach i podwójną galaretką.

Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką

 

  • jogurt gęsty truskawkowy 4 opakowania-380 gram 1 opakowanie,
  • śmietana 30% 330 gram,
  • sok z buraka 2 łyżki,
  • żelatyna deserowa 35 gram,
  • biszkopty 1 opakowanie 300 gram,
  • galaretka pomarańczowa 2 opakowania + 900 ml gorącej wody

Sposób przygotowania:

Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką
Do pojemnika dodać gęste jogurty truskawkowe, śmietanę gęstą, dla koloru dodać sok z buraka. Wszystko mikserem połączyć, dodać żelatynę letnią rozpuszczoną w gorącej wodzie i wymieszać.

Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie rozłożyć biszkopty i wylać masę jogurtową, schować do lodówki do stężenia.

Galaretki wymieszać w 900 ml gorącej wody, wystudzić, gdy zacznie tężeć wylać na jogurty, schować do lodówki na kilka godzin.

Deser wyjąć z tortownicy, usunąć papier, kropić ostrym nożem maczanym w ciepłej wodzie.
Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką
Sok z buraka doda żywszego koloru jogurtom.
Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką
Biszkopty trochę się podniosą w deser, iak ma być.
Deser jogurtowy z biszkoptami, galaretką
Galaretki mozna dodac jakie smaki się lubi.