Sposób przygotowania:
Deser na zimno
Mleko przelać do rondla, podgrzać.
Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do mleka z cukrem, zagotować, ostudzić.
Zagotować 0,5 litra wody, zestawić z ognia, wsypać galaretki, mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Galaretki wylać do prostokątnego pojemniczka, odstawić do lodówki do stężenia.
Stężałe galaretki pokroić w grubą kostkę.
Ostudzone mleko, połączyć ze śmietaną, schłodzić w lodówce.
Keksówkę wysmarować tłuszczem, rozłożyć kostki galaretki, zalać mlekiem wymieszanym z żelatyną i śmietaną.
Odstawić na całą noc do lodówki
Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać do mleka z cukrem, zagotować, ostudzić.
Zagotować 0,5 litra wody, zestawić z ognia, wsypać galaretki, mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
Galaretki wylać do prostokątnego pojemniczka, odstawić do lodówki do stężenia.
Stężałe galaretki pokroić w grubą kostkę.
Ostudzone mleko, połączyć ze śmietaną, schłodzić w lodówce.
Keksówkę wysmarować tłuszczem, rozłożyć kostki galaretki, zalać mlekiem wymieszanym z żelatyną i śmietaną.
Odstawić na całą noc do lodówki