Sposób przygotowania:
Deser sernikowy w pucharkach
Ser przełożyć do miksera, zmiksować na gładką masę. Kawę wsypać do podłużnej miseczki, zalać gotowaną wodą, ostudzić.
Do wysokiego naczynia, wlać mocno schłodzone mleko, wsypać bitą śmietanę, ubić na sztywno. Następnie ciągle ubijając dodać ser i ajerkoniak.
Na dnie pucharków wyciskamy szprycą trochę kremu, posypujemy kakao. Po jednym biszkopcie moczymy w kawie, ale nie za długo, bo mogą się rozpaść, ja łamałam biszkopta na trzy i układałam w pucharkach.
Tak postępujemy do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być krem, posypany kakao.
Udekorować biszkoptami, listkami melisy i owocami.
Smacznego !
Do wysokiego naczynia, wlać mocno schłodzone mleko, wsypać bitą śmietanę, ubić na sztywno. Następnie ciągle ubijając dodać ser i ajerkoniak.
Na dnie pucharków wyciskamy szprycą trochę kremu, posypujemy kakao. Po jednym biszkopcie moczymy w kawie, ale nie za długo, bo mogą się rozpaść, ja łamałam biszkopta na trzy i układałam w pucharkach.
Tak postępujemy do wyczerpania składników. Na wierzchu powinien być krem, posypany kakao.
Udekorować biszkoptami, listkami melisy i owocami.
Smacznego !
misia5