Sposób przygotowania:
Malinowy sernik na zimno w pucharkach
MASA SEROWA: Maliny przekładamy do garnka i podgrzewamy około 5 minut. Tak przygotowane przecieramy przez sito. W ten sposób uzyskamy około 1 szklankę gęstego malinowego soku. Sok studzimy. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Studzimy. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dokładamy ser. W dalszej kolejności dodajemy malinowy sok. Całość słodzimy do smaku. Na koniec wlewamy żelatynę. Po dokładnym wymieszaniu masę przelewamy do przygotowanych pucharków. Pucharki odkładamy do chłody by masa zastygła. DODATKOWO: Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu (u mnie w 2 szklankach wody) . Rozpuszczoną pozostawiamy do ostygnięcia. Na zastygniętej masie malinowo - serowej układamy świeże maliny. Zalewamy je zimną galaretką. Ponownie wstawiamy do chłodu, by ta zastygła.