Deser tęczowy na zimno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomimo,że jest na zimno kolory galaretek dodają mu ciepła

Deser tęczowy na zimno

Składniki:

Deser tęczowy na zimno

 

  • blat biszkoptowy (lub biszkopt z 3 jajek)
  • 3 żółtka
  • 1 kg sera twarogowego w wiaderku
  • kostka margaryny
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • po 2 galaretki agrestowe,cytrynowe i wiśniowe

 

Sposób przygotowania:

Deser tęczowy na zimno
1. Po 1 galaretce każdego koloru rozpuścić oddzielnie w 3/4 szklance gorącej wody. Gdy zastygną kroić w kostkę. 2. Pozostałe galaretki rozpuścić oddzielnie w 1,5 szklance gorącej wody. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser. 3. Masę dzielić na 3 części. Do każdej dodać tężejąca galaretkę i kostki o tym samym smaku.Do tortownicy włożyć biszkopt i kolejno wylać masy. Doskonale smakuje następnego dnia.