Sposób przygotowania:
Deser Violetty (panna cotta)
Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami. 2 galaretki o smaku owoców leśnych rozrobić zmniejszając o połowę ilość wody podaną na opakowaniu, ostudzić i zalać nimi biszkopty. Tortownicę włożyć na chwilę do lodówki, żeby galaretka się ścięła. 3 łyżeczki żelatyny rozpuścić w szklance wody i wymieszać z jogurtem. Masę wyłożyć do tortownicy na warstwę galaretki i ponownie wstawić do lodówki. Śmietanę, cukier i cukier waniliowy zagotować. Do śmietany dodać dwie łyżeczki żelatyny, wymieszać i ostudzić. Wylać masę śmietankową na masę jogurtową i wstawić do lodówki. Na masę śmietankową wyłożyć jagody (najlepiej świeże) i zalać ostudzoną, szafirową galaretką. Deser schłodzić.
Babciagramolka
beataw
Natala1210
kinga
iwi69
yola
Doro
jojojo
żabka