paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Deser z paluszków karpatkowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszne ciastka na delikatnym cieście typu karpatkowe, z masą serowo- śmietanową i sezonowymi owocami.

 Deser z paluszków karpatkowych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Deser z paluszków karpatkowych

 

Sposób przygotowania:

Deser z paluszków karpatkowych
W rondlu zagotować wodę i margarynę, mieszając wsypać mąkę, energicznie mieszać aż składniki się połączą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Miksując zimne ciasto dodawać po jednym jajku i szczyptę soli. Wyciskać szprycą paluszki z ciasta.Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor. Ciastka wystudzić i przekroić po długości. Do miski wyłożyć serek , wlać śmietanę i wsypać cukier, wszystko razem miksować na jednolita konsystencję. Wyciskać na połówki paluszków karpatkowych.Mandarynki i kiwi obrać, pokroić na małe kawałki lub w plasterki ułożyć na masie serowej. Dowolnie dekorować, można od razu podawać.
 Deser z paluszków karpatkowych
Wyciskać szprycą paluszki z ciasta.Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor.
 Deser z paluszków karpatkowych
Do miski wyłożyć serek , wlać śmietanę i wsypać cukier, wszystko razem miksować na jednolita konsystencję. Wyciskać na połówki paluszków karpatkowych.
 Deser z paluszków karpatkowych
Mandarynki i kiwi obrać, pokroić na małe kawałki lub w plasterki ułożyć na masie serowej.