Sposób przygotowania:
Eklerki z masą budyniową
Wodę z masłem i szczyptą soli zagotować, zmniejszyć płomień i szybko mieszając wsypać mąkę. Gdy masa będzie gęsta, zdjąć z ognia i jeszcze chwilę ucierać. Do przestudzonej masy wbijać stopniowo po 1 jajku, wsypać proszek do pieczenia i jeszcze przez chwilę ucierać. Ciasto włożyć do cukierniczego worka i wyciskać podłużne ciasteczka na wcześniej przygotowaną blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 220 stopni około 15-20 minut. Po upieczeniu przekroić na pół.
MASA. 2 szkl mleka zagotować z masłem, cukrem i laską wanilii. Pozostałe zimne mleko wymieszać z żółtkami, mąkę i budyniem, wlać do gorącego mleka. Gotować przez 2-3 minuty ciągle mieszając. Przestudzoną masą napełniamy przygotowane eklerki.
MASA. 2 szkl mleka zagotować z masłem, cukrem i laską wanilii. Pozostałe zimne mleko wymieszać z żółtkami, mąkę i budyniem, wlać do gorącego mleka. Gotować przez 2-3 minuty ciągle mieszając. Przestudzoną masą napełniamy przygotowane eklerki.
Netka
kaja__1991
Netka
Netka
Pytanie nieaktualne,już wiem:)
iziona
smakosz 1988