Sposób przygotowania:
Deserek serowo - owocowy
Galaretkę czerwoną rozpuścić w 400 ml wody i odłożyć do lekkiego ścięcia.
Do miski wyłożyć ser biały mielony.
Wiśnie odmrozić a następnie zmiksować razem z cukrem.
1/2 zmiksowanych wiśni dodać do białego sera dodać lekko ściętą ale płynną galaretkę i wymieszać do połączenia się składników.
Następnie 2 miseczki lub foremki wysmarować tłuszczem i przełożyć do nich masę serowo - owocową.
Ugnieść i wyrównać wierzch, a następnie deserek włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz pod koniec ubijania dodając śmietan fix.
Deserek wyjąć z lodówki , wyłożyć na talerzyki.
Na każdym ułożyć kopczyk ubitej śmietany.
Całość polać zmiksowanymi wiśniami.
Do miski wyłożyć ser biały mielony.
Wiśnie odmrozić a następnie zmiksować razem z cukrem.
1/2 zmiksowanych wiśni dodać do białego sera dodać lekko ściętą ale płynną galaretkę i wymieszać do połączenia się składników.
Następnie 2 miseczki lub foremki wysmarować tłuszczem i przełożyć do nich masę serowo - owocową.
Ugnieść i wyrównać wierzch, a następnie deserek włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Mocno schłodzoną kremówkę 30 % ubić na sztywną masę z cukrem pudrem oraz pod koniec ubijania dodając śmietan fix.
Deserek wyjąć z lodówki , wyłożyć na talerzyki.
Na każdym ułożyć kopczyk ubitej śmietany.
Całość polać zmiksowanymi wiśniami.
gusia1000