Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Dewolaje z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dewolaje to drobiowe roladki z farszem z ugotowanych jajek wymieszanych ze śmietaną , musztardą i natką pietruszki.

Dewolaje z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dewolaje z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Dewolaje z jajkiem
Filety z kurczaka myjemy , osuszamy , delikatnie rozbijamy i doprawiamy z obu stron pieprzem i Vegetą. Dwa jajka gotujemy na twardo , studzimy , obieramy i ścieramy na tarce. Do startych jajek dodajemy masło, musztardę , śmietanę , posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Na rozbite mięso rozsmarować farsz , zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami. Roladki panierować w mące , rozbełtanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na małym ogniu.
Dewolaje z jajkiem
Filety z kurczaka myjemy , osuszamy , delikatnie rozbijamy i doprawiamy z obu stron pieprzem i Vegetą
Dewolaje z jajkiem
Do jajek dodajemy masło, musztardę , śmietanę , posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Dewolaje z jajkiem
Na rozbite mięso rozsmarować farsz , zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami.
Dewolaje z jajkiem
Roladki panierować w mące , rozbełtanym jajku i bułce tartej. Usmażyć