Sposób przygotowania:
Diabelsko pikantna pudliszkowa
Cebule obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Obie cebule wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i podsmażamy. Dodajemy na patelnie drobno pokrojoną papryczkę piri-piri i drobno posiekany czosnek. Podsmażamy kilka minut, mieszając.
Dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę, natkę pietruszki, mieszamy i podsmażamy 5 minut. Po tym czasie miksujemy całość na krem i przelewamy do garnka razem z rosołem. Po zagotowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy, tabasco, i wrzucamy całą suszoną papryczkę (tą łagodniejsza). Całość gotujemy pod przykryciem ok 15 minut.
Doprawiamy solą i papryką ostrą. Wyciągamy całą papryczkę z zupy. Przelewamy na talerze. Ser feta i paprykę czerwoną kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy ze sobą i dodajemy po łyżce na wierzch zupy. Podane z paluszkami chlebowymi.
Dodajemy pomidory z puszki, kukurydzę, natkę pietruszki, mieszamy i podsmażamy 5 minut. Po tym czasie miksujemy całość na krem i przelewamy do garnka razem z rosołem. Po zagotowaniu dodajemy koncentrat pomidorowy, tabasco, i wrzucamy całą suszoną papryczkę (tą łagodniejsza). Całość gotujemy pod przykryciem ok 15 minut.
Doprawiamy solą i papryką ostrą. Wyciągamy całą papryczkę z zupy. Przelewamy na talerze. Ser feta i paprykę czerwoną kroimy w drobną kosteczkę, mieszamy ze sobą i dodajemy po łyżce na wierzch zupy. Podane z paluszkami chlebowymi.
zbysiowa
szpileczka
Ja przy takich wymiekam, ale mąż jest zachwycony.
jaNina
Zapisuję się na miseczkę :)