Książka Kucharska: Zimny bufet

Dip awokado

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dip można podawać z rozmaitymi warzywami, krakersami, paluszkami, z kawałkami śledzia i/lub łososia wędzonego nabitego na patyczki.

Dip awokado

Składniki:

Dip awokado

 

  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 cebulka dymka drobno pokrojona
  • sok z połowy cytryny
  • chili i sól do smaku
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Dip awokado
Natkę i cebulkę drobno pokroić (można zmielić w blenderze), dodać przyprawy, awokado wydrążyć, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników. Zmielić na gładko lub wygnieść widelcem. Schłodzić.

Zamiast cytryny można użyć limonki.



Tagi:

awokado dip sosy