paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

dip marchewkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny do słonych wypieków

dip marchewkowy

Składniki:

dip marchewkowy

 

Sposób przygotowania:

dip marchewkowy
Cytrynę dokładnie myjemy i kroimy na osiem części. Marchewki i batata również dokładnie myjemy. Warzywa wraz z cytryną, tymiankiem i kardamonem owijamy w folie aluminiową. Tak przygotowane zawiniątko pieczmy 25 min w 200C. W tym czasie z umytego pomarańcza ścieramy skórkę i wyciskamy sok. Warzywa po upieczeniu studzimy i za pomocą blendera miksujemy. Następnie dodajmy do nich sok z pomarańczy i odrobinę oliwy. Całość solimy i pieprzymy do smaku, na koniec dodajmy skórkę i mieszamy.