suri29

suri29

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 223]

Dip z awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Łatwy, efektowny, kolorowy i pyszny dip do różnych potraw na różne okazje

Dip z awokado

Składniki:

Dip z awokado

 

Sposób przygotowania:

Dip z awokado
Awokado obieramy ze skóry, kroimy na pół, usuwamy pestkę, następnie kroimy w małe kawałki, rozgniatamy (np w moździerzu), skrapiamy sokiem z cytryny (aby awokado nie zaciemniało i nie traciło witamin, potrzebuje przeciwutleniacza,a takim jest właśnie witamina C zawarta w cytrynie).
Dodajemy pozostałe składniki, miksujemy wszystko razem (lub ucieramy w moździerzu). Podajemy jako dodatek do grzanek, krakersów, kanapek, mięs, warzyw itp.

Tagi:

awokado dip sosy