Sposób przygotowania:
Domino czekoladowe
Piekarnik rozgrzewamy do 180st. Prostokatna forme wykałdamy papeirem do naczynia. Masło meikki ucieramy z cuekrem na biała puszysta maę, dajemy po kolei jajka. Mieszamy. Makę przesianą z proszkiem i kakao mieszamy i wsypujemy do masy. Mieszamy recznie. Wylewamy mase do formy i pieczemy 20 minut. Po wyjeciu wyjmujemy na kratke i studzimu. Placek kroimy na dwie czesci, jedną smarujemy dzemem i przykrywamy druguą. Krimy na parostokaty przypominjace klocki domino. Czekolade topimy w kapieli wodnej, Mieszamy ze smietanka, gotową czekoladą smarujemy prostokaty. Gdy czekolada zastygnie robimy lukier. Wode mieszamy z taką iloscią cukru pudru, by wyszła nam w miarę gęsta masa. Masą robimy kropki na dominie. Gotowe.
wedith1
zewa
anna76