Sposób przygotowania:
Domki cynamonowo-miodoweETAP 1:
Przygotowanie ciasteczek rozpoczynamy od wyrobienia ciasta.
Miksujemy miękkie masło pokrojone w kostkę. mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka, miód, cukier waniliowy oraz cynamon. Ciasto dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę.
Z ciasta formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i schładzamy w lodówce ok. 30 minut.
Ciasto rozwałkowujemy na oprószonej mąką stolnicy na grubość ok. pół centymetra. Wycinamy foremkami swoje ulubione kształty ciasteczek. Ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 15 minut.
Upieczone ciasteczka układamy na kratce i odstawiamy do wystygnięcia.
Ciasteczka dekorujemy lukrem.