Sposób przygotowania:
Domowa bombonierka z pralinek
Płatki kukurydziane mielimy razem z herbatnikami na proszek i odkładamy 2 łyżki. Masło ucieramy cukrem i kakao na krem, do gładkiego kremu dodajemy zmielone płatki z herbatnikami oraz wiórki kokosowe. Dokładnie wszystko mieszamy i na koniec dodajemy rum. Masę wstawiamy na 30 min do lodówki i po tym czasie formujemy malutkie kuleczki w środek wkładając draża (mogą tez być wiśnie w spirytusie lub orzechy). Każdą kuleczkę dokładnie obtaczamy w zostawionych płatkach i innych posypkach np. czekoladowej i w wiórkach kokosowych. Gotowe czekoladki zostawiamy w lodówce na minimum 2 godz, ale im więcej czasu tam spędzą tym lepiej, następnie pakujemy w woreczki lub inne opakowania i możemy podarować naszym kochanym łasuchom.
Panna_Margot
marietta