justyna748

justyna748

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Domowa czekolada z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smakiem przewyższa czekolady kupowane w sklepach

Domowa czekolada z bakaliami

Składniki:

Domowa czekolada z bakaliami

 

  • 1/2 szkl. wody
  • 3 szkl. cukru
  • 20 dag masła lub margaryny
  • 1/2 kg mleka w proszku
  • 3 łyżki kakao
  • bakalie wg uznania

Sposób przygotowania:

Domowa czekolada z bakaliami
Gotujemy wodę, cukier i masło. Masę studzimy i do jeszcze ciepłej wcieramy mleko. Dodajemy kakao i bakalie. Wszystko dokładnie mieszamy wlewamy na blachę o wymiarach 37x25cm. Masę studzimy, odstawiamy blachę w zimne miejsce. Po pokrojeniu wyjdzie nam około 10 tabliczek sklepowej czekolady. Zamiast bakalii możemy dodać inne dowolne dodatki np. orzechy, rodzynki. Smacznego!