Sposób przygotowania:
Domowa galaretka na mięsie
Mięso kroimy w kostkę wielkości 1 cm.Wrzucamy je do wrzącej wody.Gotujemy 2 minuty i wyjmujemy.Gotujemy 1 litr wody,wrzucamy do niego cała obraną cebulę,marchewkę,mięso oraz przyprawy.Solimy tak jakbyśmy gotowali rosół.Gotujemy 40 minut po czym wyjmujemy marchewkę.Gotujemy jeszcze 80 minut. (cały czas na małym ogniu).Wyjmujemy wszystko i zbieramy tłuszcz.Żelatynę rozpuszczamy w 2 szklankach ciepłego wywaru (nie gorący!).Doprawiamy ta zawiesinę do smaku.Układamy mięso na półmisku, dekorujemy pokrojona marchewką i zalewamy powoli wywarem z żelatyną.Odstawiamy do wystygnięcia.Kiedy jest zimne wstawiamy do lodówki i czekamy aż mocno stężeje.Podajemy np z octem winnym białym.Świetna jako zakąska do wódki.Polecam!Smacznego!