renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 552]

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, chrupiąca granola z kaszy gryczanej i jaglanej, alternatywa dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają,

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej

 

Sposób przygotowania:

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej

Etap 1

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej
Kaszę gryczaną niepaloną namoczyć w wodzie.

Kaszę gryczaną należy namoczyć w wodzie na około 2-3 godziny, po tym czasie odcedzić.

Etap 2

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej
Bakalie odważyć i razem ze sobą wymieszać.

Wszystkie bakalie umieścić w miseczce, wymieszać.

Etap 3

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej
Banana po obraniu ze skórki rozdrobnić.

Banana należy obrać pokroić i zblendować.

Etap 4

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej
Bakalie wymieszać z kaszami i bananem i resztą składników.

Bakalie wymieszać z kaszą jaglaną, solą, cynamonem, olejem kokosowym i dodać do bananów. Następnie należy dodać odcedzoną kaszę gryczana i wszystko razem wymieszać.

Etap 5

Domowa granola z kaszy gryczanej i jaglanej
Granolę należy piec przez około godzine w 150 stopniach Celsjusza.

Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć masę na bardzo cienką warstwę. Granolę piec w temperaturze max. 150 st. C , od czasu do czasu mieszając przez około godzinę