Sposób przygotowania:
domowa Haniuta
1. Masło, mleko, cukier, mleko płynne, kakao zagotować mieszając. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. 2. Do masy dodać mleko w proszku. Wymieszać mikserem na wolnych obrotach. 3. Dodać pokruszone ręką 2 wafle, rodzynki, orzechy - wszystko wolno wymieszać. 4. Jeden duży wafel położyć na folii spożywczej. Rozłożyć na nim równo przygotowaną masę.Przycisnąć ostatnim (czwartym) waflem. Obwiązać dookoła folią i równomiernie dociskać wafle z obu stron. Uwaga na wysuwającą się masę spod wafla. Przez folię wsuwać ją spowrotem na miejsce. 5. Odstawić w zimne miejsce (do lodówki, do zimnej spiżarni) do wychłodzenia i stężenia masy. 6. Na wierzchnim waflu można zrobić dekoracje. 7. Wafle wkruszane do masy można zastąpić zwykłymi herbatnikami ok. 4 małe paczki. 8. Smacznego!.