Sposób przygotowania:
Domowa kiełbasa chorizo
Mięso mielimy w maszynce do mielenia mięsa na sitku o dużych oczkach 8mm. Dodajemy wszystkie przyprawy,wlewamy wodę. Mięso wyrabiamy do momentu aż stanie się kleiste.
Osłonki termokurczliwe moczymy w ciepłej wodzie przez kilka minut żeby zmiękły,wypełniamy mięsem,dość ściśle. Związujemy sznurkiem końce. Kiełbasy wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Parzymy w temperaturze 80 stopni przez 1,5 godziny.Studzimy i mocno schładzamy w lodówce.
Osłonki termokurczliwe moczymy w ciepłej wodzie przez kilka minut żeby zmiękły,wypełniamy mięsem,dość ściśle. Związujemy sznurkiem końce. Kiełbasy wstawiamy do lodówki na 24 godziny.
Parzymy w temperaturze 80 stopni przez 1,5 godziny.Studzimy i mocno schładzamy w lodówce.
mocsłodkości