Sposób przygotowania:
Domowa pizza na grubym cieście
Drożdże mieszamy w miseczce z odrobiną letniej wody, łyżką mąki i cukrem. Ostawiamy na trochę w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły chodzić.. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy resztę wody, oliwę, sól i zaczyn. Długo wyrabiamy ciasto, aż stanie się elastyczne i przestanie kleić się do rąk. Podsypujemy mąką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia . Teraz zajmiemy się składnikami. Kroimy cebulę, pieczarki i kiełbasę. Warto je chwilę podsmażyć na patelni. Ścieramy na tarce o grubych oczkach ser. Gotowe ciasto rozwałkowujemy. Smarujemy odrobiną keczupu. Dodajemy według uznania dodatki. Posypujemy całość serem.Wstawiamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika na ok. 20 min