aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Domowa pomidorowa ze świderkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Tradycyjna pomidorowa, lecz przygotowana na soku pomidorowym.

Domowa pomidorowa ze świderkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowa pomidorowa ze świderkami

 

Sposób przygotowania:

Domowa pomidorowa ze świderkami
Na wrzątek wrzucamy umyte mięso. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, lekko solimy. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie. Jarzyny obieramy, myjemy. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, por drobno kroimy. Tak przygotowane jarzyny dorzucamy do gotującego się mięsa i gotujemy, aż mięso będzie całkiem miękkie. Do zupy dolewamy sok pomidorowy i mieszamy. W kubku rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody. Wlewamy do zupy i energicznie mieszamy. Gotujemy 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem i Vegetą. W międzyczasie makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy. Na talerze nakładamy makaron i zalewamy go gorącą zupą pomidorową. Zachęcam do spróbowania takiej zupki.
Domowa pomidorowa ze świderkami
Do ugotowanego mięsa dodajemy jarzyny i jeszcze chwilę gotujemy.
Domowa pomidorowa ze świderkami
Gdy mięso i jarzyny będą miękkie, wlewamy sok pomidorowy.
Domowa pomidorowa ze świderkami
W kubku mieszamy mąkę ze śmietaną i wodą. Zagęszczamy nią zupę i gotujemy.
Domowa pomidorowa ze świderkami
Ugotowany makaron przekładamy na talerze i zalewamy go gorącą zupą pomidorową.

Tagi:

pomidory