Sposób przygotowania:
Domowa pomidorowa ze świderkami
Na wrzątek wrzucamy umyte mięso. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, lekko solimy. Gotujemy do momentu, aż mięso będzie prawie miękkie. Jarzyny obieramy, myjemy. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, por drobno kroimy. Tak przygotowane jarzyny dorzucamy do gotującego się mięsa i gotujemy, aż mięso będzie całkiem miękkie. Do zupy dolewamy sok pomidorowy i mieszamy. W kubku rozrabiamy mąkę ze śmietaną i odrobiną wody. Wlewamy do zupy i energicznie mieszamy. Gotujemy 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Doprawiamy jeszcze do smaku solą, pieprzem i Vegetą. W międzyczasie makaron świderki gotujemy al dente, odcedzamy. Na talerze nakładamy makaron i zalewamy go gorącą zupą pomidorową. Zachęcam do spróbowania takiej zupki.