Domowa szynka 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przyprawy nadają kuszący i aromatyczny zapach

Domowa szynka 3

Składniki:

Domowa szynka 3

 

 

Sposób przygotowania:

Domowa szynka 3
1. Szynkę starannie umyć,po czym dobrze osuszyć ręcznikiem papierowym.Mięso pokroicć w plastry i natrzeć przyprawami(czosnkiem,sola,pieprzem,ostrą papryką i natką pietruszki).Włożyć na 1-2 godziny do lodówki 2. Szynkę umieścić na patelni teflonowej i zrumienić na odrobinie wody,uważając by się nie przypaliła.w razie potrzeby podlać woda. 3. Gdy się zrumieni,mięso przełożyć do garnka i wlać taką ilość wody by je przykryła 4. Szynkę gotować na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.Mięso można podawać na zimno jako dodatek do pieczywa lub sałatki ze świeżych warzyw.

Tagi:

szynka