Sposób przygotowania:
Domowa W-zetka
Biszkopt :
Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier i dalej ubijać pianę. Dodać żółtka. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do jaj. Delikatnie wymieszać i wylac na blachę. Piec 45 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Zelatyne wymieszać z zimna woda i odstawić do na pęcznienia. Następnie ja podgrzać i wystudzić. Wlewac do śmietany małymi strumieniami ciągle miksując.
Biszkopt przeciąć na pół, wylozyc 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i posmarować reszta kremu. Udekorowac połówkami winogron lub innymi owocami. Schłodzić w lodówce.
Białka ubić na sztywną pianę. Dodawać powoli cukier i dalej ubijać pianę. Dodać żółtka. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać do jaj. Delikatnie wymieszać i wylac na blachę. Piec 45 minut w 180 stopniach.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Zelatyne wymieszać z zimna woda i odstawić do na pęcznienia. Następnie ja podgrzać i wystudzić. Wlewac do śmietany małymi strumieniami ciągle miksując.
Biszkopt przeciąć na pół, wylozyc 2/3 kremu. Przykryć drugim biszkoptem i posmarować reszta kremu. Udekorowac połówkami winogron lub innymi owocami. Schłodzić w lodówce.