Sposób przygotowania:
Kombinowana wuzetkaCiasto:
W misce wymieszać obie mąki, kakao i proszek do pieczenia.
ETAP 2:
Margarynę utrzeć z cukrem na puszysty krem. Następnie dodawać po 1 jajku cały czas ucierając mikserem.
ETAP 3:
Na koniec dodać sypkie składniki i dobrze zmiksować z resztą. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem. Piec w 180 st około 30-40 minut do suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Następnie przeciąć poprzecznie na pół.
Masa:
Do miski przełożyć ser i śmietanę. Utrzeć mikserem. Dodać cukier i ucierać aż się rozpuści. Następnie dołożyć jogurt naturalny i zamienić mikser na blender. Bledować około 5 minut aż masa stanie się gładka. Żelatynę rozpuścić w 2-3 łyżkach wody. Połączyć z masą serowo-jogurtową.
ETAP 5:
W osobnej misce kremówkę ubić na sztywno. Delikatnie wymieszać ją z wcześniejszą masą.
Wykonanie:
Na talerz wyłożyć pierwszy krążek czekoladowego ciasta. Rozsmarować powidła śliwkowe a potem nałożyć i rozsmarować 2/3 kremu. Nałożyć drugi krążek ciasta, lekko docisnąć i rozsmarować resztę kremu. Wstawić do lodówki na noc.
Polewa:
W miseczce wymieszać kakao. Cukier puder i mleko na gładką pastę.
ETAP 8:
Do rondelka wsypać żelatynę i zalać ją wodą. Zostawić do napęcznienia. Następnie postawić na małym ogniu i ogrzewać do rozpuszczenia. Dodać margarynę i cały czas mieszając ogrzewać do rozpuszczenia tłuszczu. Gdy to nastąpi natychmiast zdjąć z ognia i powoli wlewać do kakaowej pasty. Delikatnie ostudzić i polać wuzetkę. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Smacznego!
gosiapiotrek23