Sposób przygotowania:
Domowa zupa pomidorowa.
Do dużego garnka wlewamy 2 litry bulionu, następnie dodajemy 2 kostki rosołowe drobiowe, wrzucamy 2 ziarnka ziela angielskiego, dodajemy 1 sztukę liścia laurowego oraz pół łyżeczki pieprzu mielonego prawdziwego. Taki wywar należy zagotować, następnie dodajemy pomidory z puszki, które wcześniej miksujemy w blenderze, dodajemy również przecier pomidorowy (osobiście kupuję ten w kartoniku, ma lepszy smak). Zupę należy gotować ok. 15 minut na małym ogniu. Na koniec zupę należy posolić oraz zabielić śmietaną, następnie zupę zdjąć z palnika kuchennego, ponieważ śmietany się nie gotuje.
W osobnym garnku zagotowujemy wodę, którą następnie solimy i wrzucamy makaron. Makaron gotować według wskazówek na opakowaniu.
Do talerza nakładamy porcję makaronu, następnie zalewamy porcją zupy.
Smacznego :)
W osobnym garnku zagotowujemy wodę, którą następnie solimy i wrzucamy makaron. Makaron gotować według wskazówek na opakowaniu.
Do talerza nakładamy porcję makaronu, następnie zalewamy porcją zupy.
Smacznego :)