Sposób przygotowania:
Babeczki czekoladowo-bananowe
Najpierw nastawiamy piekarnik do 180 stopni. Formę wykładamy papierowymi foremkami lub smarujemy masłem i obsypujemy mąką. Czekoladę siekamy na kawałeczki. W jednej misce mieszamy suche składniki: mąkę z proszkiem, sól, kakao i cukier. W drugiej misce łączymy mokre składniki - jajka, mleko, zmiażdżonego banana, wanilię i olej. Zawartość naczynia wlewamy do mąki i mieszamy delikatnie np. widelcem. Dosypujemy na koniec kawałki czekolady. Wypełnimy foremki do 3/4 i pieczemy ok. 20 minut. Po przestygnięciu przygotowujemy polewę: podgrzewamy w rondelku śmietankę (ale nie doprowadzamy do wrzenia), dodajemy rozkruszoną czekoladę, mieszamy do rozpuszczenia. Polewamy gęstą polewą babeczki i dekorujemy kawałeczkiem banana skropionego cytryną aby nie ściemniał.
Ela Dz
edytaha
Też mi taka myśl przyszła do głowy, lecę zaparzyć kawę :)
zufikowo
edytaha napisał(a):
edytaha
:)
zufikowo
Ela Dz napisał(a):