Sposób przygotowania:
Domowe bułeczki ze śliwkami
Do miski wlać podgrzane lekko mleko i wkruszyć do niego drożdże, następnie wsypać cukier i odstawić na kilka minut, aż drożdże zaczną pracować. Do podrośniętych drożdży dodać przesianą mąkę, jajka i rozpuszczony oraz przestudzone masło, zagnieść gładkie ciasto które odstawić do wyrośnięcia. Stolnicę lekko podsypać mąką i wyłożyć na nią wyrośnięte ciasto które delikatnie rozciągnąć przy pomocy dłoni, szklanką wyciąć krążki i ułożyć je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, dnem szklanki na środku bułek zrobić małe wgłębienia. Dodatkowo jajko rozmieszać widelcem i posmarować nim bułki w przygotowanych dołkach ułożyć połówki śliwek i odstawić jeszcze na 30 minut.Piekarnik nagrzać do 180 piec około 20 minut po upieczeniu przestudzić i polać rozpuszczoną białą czekoladą wymieszaną z mlekiem po wierzchu zanim zastygnie czekolada posypać malinami.