Sposób przygotowania:
Grahamki z maszyny do chleba
Do pojemnika na ciasto w maszynie do chleba wlewamy ciepłe mleko i ciepłą wodę. Dolewamy olej i miód. Wsypujemy cukier i sól, a następnie wszystkie mąki zmieszane ze sobą. Robimy małe wgłębienie w mące i wsypujemy tam suche drożdże. Nastawiamy program do wyrabiania i wyrastania cista. Gotowe ciasto wyjmujemy z maszyny. Dzielimy na 8-10 równych części i z każdej z nich formujemy okrągłą bułeczkę. Bułeczki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 30 minut. Następnie bułeczki smarujemy jajkiem roztrzepanym widelcem z łyżką mleka i posypujemy mąką graham. Blachę wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 25 minut.