Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Domowe cheesburgery

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna domowa przekąska w postaci cheeseburgerów

Domowe cheesburgery Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Domowe cheesburgery

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe cheesburgery
Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, sól, czosnek i pieprz - wyrabiamy na jednolitą masę, następnie formujemy 5 płaskich kotletów - mają być naprawdę płaskie gdyż się zbiegną :) smażymy z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Bułki przekrawamy, smarujemy sosem do hamburgerów, następnie kładziemy wysmażonego kotleta i plaster sera - wędrują na około 1 minute do mikrofali aby ser się roztopił - wyciągamy, kładziemy liść sałaty, plaster pomidora, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, polewamy ketchupem, przykrywamy bułką i gotowe. Smacznego :)
Domowe cheesburgery
mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i przyprawami
Domowe cheesburgery
płaskie kotlety smazymy na złoty kolor na oleju
Domowe cheesburgery
na bułkę wlewamy sos, dajemy mięso i ser
Domowe cheesburgery
po roztopieniu sera kładziemy kolejne składniki