pysiek

pysiek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 122]

Domowe chouquettes na słono

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto parzone przygotowane w formie malutkich ptysiów z szynką,serem i papryką.Dodatki możemy dostosować dowolnie do swoich smaków.Przygotowuje się je bardzo szybko i łatwo a smakują bardzo fajnie.

Domowe  chouquettes na słono

Składniki:

Domowe chouquettes na słono

 

 

Sposób przygotowania:

Domowe chouquettes na słono
Wodę, mało i sól zagotowujemy następnie dodajemy mąkę i bardzo dobrze mieszamy ze sobą.Ciasto gotujemy jeszcze 4 min cały czas dokładnie mieszając. Tak przygotowane ciasto odstawiamy do wystudzenia a następnie dodajemy po 1 jajku i dokładnie miksujemy. Do ciasta dodajemy ser żółty strarty na tarce o grubych oczkach,posiekaną szynkę i bardzo drobno posiekaną paprykę.Dobrze mieszamy ze sobą a następnie przekładamy ciasto do szprycy z dużą końcówką. Na blaszkę wyciskamy ptysie wielkości orzecha włoskiego. Pieczemy w 180 stopniach przez 30 min. Możemy podawać na ciepło lub na zimno.