Sposób przygotowania:
Domowe hamburgery
Cebulę białą siekamy na drobno i szklimy na łyżce masła. Dodajemy ją wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i jajkiem do mielonego mięsa. Doprawiamy pieprzem. Wyrabiamy. Arkusz folii spożywczej rozkładamy na blacie. Z mięsa formujemy cieniutkie hamburgery, które układamy obok siebie. Gotowe odkładamy na 15 minut do zamrażarki. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu po ok minucie z każdej strony. Solimy po wierzchu. Sałatę myjemy. Pomidory i ogórki kroimy w talarki. Cebulę kroimy w plasterki. Bułki przekrawamy. Opiekamy 2 minuty w piekarniku nagrzanym do 20 st. Dół smarujemy majonezem, dajemy liść sałaty, pomidora, świeżego ogórka, cebulę, hamburgera, ser, ketchup, ogórek konserwowy i przykrywamy posmarowaną musztardą drugą częścią bułki. Smacznego!