ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Domowe hamburgery 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fast food domowy - zdrowszy od tego na mieście.

Domowe hamburgery 2

Składniki:

Domowe hamburgery 2

 

  • 500 g mięsa mielonego wołowego
  • 1 cebula
  • natka pietruszki
  • estragon
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Domowe hamburgery 2
Mięso rozdrabniamy widelcem. Natkę pietruszki, koperek i szczypiorek myjemy dokładnie, po czym siekamy na drobne kawałeczki. Wsypujemy do mięsa. Mięso solimy i doprawiamy pieprzem. Cebulę siekamy drobno i mieszamy z mięsem. Z w ten sposób przygotowanej masy formujemy małe placki które następnie smażymy na mocno rozgrzanej oliwie. Takie kotlety wkładamy do bułek hamburgerowych z dodatkami według własnego uznania lub też jemy z chlebem, lub jako kotlet do ziemniaków czy kaszy. Smacznego!