Sposób przygotowania:
Domowe hot - dogi
Drożdże rozdrobnić na pomocą noża, a następnie dodać do ciepłego mleka. Do mleka należy również dodać cukier, oraz kilka łyżek mąki. Całość odstawić na około 20 minut, żeby troszkę wyrosło. Po upływie tego czasu dodać do ciasta resztę mąki krupczatki oraz szczyptę soli i olej. Całość bardzo dobrze wymieszać i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 8 części i rozwałkować na prostokąty. Liście sałaty dokładnie umyć. a następnie dać, na każdy kawałek ciasta. Na każdy kawałek ciasta dać również po jednej parówce, z której należy ściągnąć osłonkę. Ser żółty zetrzeć na tarce i posypać każda z parówek. Parówki również posypać oregano, a w następnej kolejności ciasto zawinąć. Parówki w cieście piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez około 30 minut. Upieczone parówki polać z wierzchu ketchupem i musztardą. Smacznego!