Sposób przygotowania:
Domowe nugettsy z sosem jogurtowym
Wymieszać składniki marynaty. Dodać szczyptę soli i pieprzu. Mięso opłukać, pokroić na małe kawałki, włożyć do marynaty, wymieszać i odstawić do lodówki na 2 godziny. Od czasu do czasu wymieszać, aby kawałki mięsa równo pokryły się marynatą. Płatki kukurydziane wsypać do torebki, rozgnieść wałkiem na drobne okruszki. Wysypać na talerz i wymieszać z bułką tartą. Jajka wbić do miseczki i roztrzepać. Kawałki mięsa zanurzać wpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w panierce z płatków kukurydzianych i bułki tartej. Panierkę mocno docisnąć do mięsa. Nugettsy smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Jogurt dobrze schłodzić. Dodać sok z cytryny, zioła, doprawić solą oraz pieprzem. Podawać z ciepłymi nugettsami z kurczaka. Smacznego!