agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

domowe ravioli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

najlepsze ravioli, bo domowe :)

domowe ravioli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

domowe ravioli

 

  • makaron

 

 

  • farsz

 

Sposób przygotowania:

domowe ravioli
z mąki i jajek zagnieść ciasto na makaron następnie cieńko rozwałkować. pierś z kurczka ugotować lub usmażyć. pieczarki i cebulę pokroić w kostkę podsmazyć wraz z czosnkiem.doprawić do smaku sola i dużą ilością pieprzu. farsz zmielić w maszynce. formę do ravioli wysmarować tluszczem, wyłożyć makaron. w zagłębienia wkładac farsz, przykryć warstwą makaronu , przewałkować. jeżeli nie mamy formy: na makaronie ukąłdamy ulki z farszu w odległości ok 4 cm od siebie, przykrywamy drugą warstwą makaronu. za pomoca radełka lub noża do pizzy wycinamy kwadraciki. ravioli gotujemy w osolonej wodzie . Smacznego:)
domowe ravioli
ravioli mozna podawać z wieloma sosami, do tego idealnie pasuje serowy
domowe ravioli
ravioli mozna podawać z wieloma sosami, do tego idealnie pasuje serowy