Sposób przygotowania:
Domowe Sajgonki z ryżem i surówką
1. W misce z gorącą wodą namoczyć makaron ryżowy (ok 1/4 opakowania 200g) - zwykle robię to na oko. 2. Cebulę posiekać i podsmażyć na patelni. 3. Połowę dużej kapusty Pekińskiej posiekać - jedną połowę użyjemy do farszu, a połowę odłożyć do innej miski - na surówkę. Do kapusty ucieramy marchewkę (na większych oczkach), dodajemy SUROWE mięso mielone, podsmażoną cebulę i napęczniały makaron. Wszystko doprawiamy do smaku przyprawą "5 smaków" oraz sosem sojowo-grzybowym i odrobiną pieprzu 4. Gotowy farsz zawijamy w namoczony papier ryżowy tak jak gołąbki. 5. Smażymy na sporej ilości DOBRZE ROZGRZANEGO oleju (tak żeby sięgał przynajmniej do połowy sajgonki) Podajemy z ryżem(lub frytkami), sosem słodko-ostrym chilli lub tajskim oraz surówką z kapusty pekińskiej. *** Ja surówkę robię używając pekińskiej, startej marchewki i utartego jabłka, doprawiam odrobiną majonezu i jogurtu naturalnego.